Asiakaspalaute

Kävin huhtikuussa 2017 näytehoidossa. Kokemus oli miellyttävä ja niinpä varasin heinäkuussa ajan kuntoutuakseni toukokuun lopulla tapahtuneesta nilkkaleikkauksesta. Kyynärsauvoilla kulkeminen rasitti käsivarsiani ja kämmeniäni ja olo tuntui tukkoiselta. Hoito auttoi tasapainottamaan kulkemista. Lisäksi nilkan turvotus laski. Kun olin päässyt kepeistä eroon heinäkuun lopulla, kävin vielä elokuussa tasapainottamassa kehoni. Koska minulla ei ollut enää keppejä tukenani, olin huomaamattani varonut leikattua jalkaa ja kulkenut vinossa. Hoidon jälkeen olo tuntui kevyeltä ja ryhti suoremmalta. Kävelykin sujui paremmin.

Marraskuussa varasin uuden ajan. Vanha lonkkavaiva oli palannut. Lisäksi leikatun nilkan isovarvas oireili ja selässä lapaluun alla oli ahdistavaa kireyttä. Ennen hoitoon lähtöä join reippaasti vettä. Hoito aloitettiin jälleen tasapainotekijöiden tarkistamisella, minkä jälkeen hoidettiin lihasjännitykset pois.

Kuulin Sannalta lantioni olevan vinossa. Osallistuin hoitoon itse mm. koukistamalla ja suoristamalla nilkkaa tai jakkaralla istuen taivuttamalla vartaloa eri suuntiin. Hoito itsessään tuntui miellyttävältä. Keskityin olemaan läsnä.

Hoidon aikana käydään läpi koko keho, koska ongelman ydin ei välttämättä ole oireilevassa kohdassa vaan jopa eri puolella kehoa. Vasemman nilkan leikkaus oli vaikuttanut isovarpaan asentoon, joka tuntui rasittavan oikeaa lonkkaa ja kipuili myös vasemman lapaluun alla. Hoidon aikana paljastui myös vasemman olkapään jäykkyys, mitä en ollut huomannut mainita alkuhaastattelussa. Loppupäivän sekä pari seuraavaa otin rauhallisesti ja join edelleen paljon vettä. Kun lihasjännitykset ovat lauenneet, hoidon vaikutukset jatkuvat parikin viikkoa, joiden aikana ranka ja raajat asettuvat kohdilleen. Nautiskelen näistä tuloksista. Tällainen alkuperäisen syyn löytämiseen perustuva hoito sopii minulle.

Käytyäni nyt muutaman kerran olen päättänyt tarkistuttaa kehotasapainoni vuosittain. Toki tarvittaessa varaan ajan aiemminkin. -Marja