Hyväntekeväisyys lisää onnellisuutta

hyväntekeväisyys

Onnelliset antavat, mutta hyväntekeväisyys myös lisää onnellisuutta. Aiheesta on useita kirjoituksia, mutta tämä on minun henkilökohtainen kertomus siitä, kuinka helposti ja nopeasti voi hankkia itselleen hyvän mielen.

Olin jo jonkin aikaa pohtinut, voisiko hiuksia lahjoittaa jonnekin. Olin asiaa tiedustellut kampaajaltakin, mutta silloin se ei poikinut vielä toimenpiteitä. Kun tuttavani julkaisi Facebookissa kuvan syöpälapsille lähtevistä hiuksista, en aikaillut hetkeään. Otin yhteyttä Aloniaan ja sovimme hiuksilleni leikkuuajan. Harmillisesti Suomessa ei taida enää olla peruukinvalmistajia, joten hiukseni lähtevät Englantiin ja toivon, että ne toisivat iloa jollekin lapselle.

Lähtötilannehan oli tämä. Hiukseni ylsivät pitkälle selkään. Vaikka pitkät hiukset ovat helpot, oli aika luopua niistä hyvän tarkoituksen vuoksi. Lahjoitusta varten hiusten on oltava hyväkuntoiset ja riittävän pitkät. Minimipituus lahjoitukseen on 17 cm.

hyväntekeväisyys

Laura letitti hiukseni ennen leikkaamista. Lahjoitettavien hiusten on oltava vähintään ponnarilla, jotta niiden hyödyntäminen peruukissa onnistuu. Letitysvaiheessa vielä hieman jännitti, mutta jännitys muuttui pian silkaksi iloksi. Nips ja naps ja letit oli nopeasti leikattu poikki.

hyväntekeväisyys

 

 

 

hyväntekeväisyys

Pitkänä ja painavana roikkunu tukkani suorastaan riehaantui päästyään lyhyenä valloilleen. Taitava Laura osasi kuitenkin leikata minulle sopivan mallin. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen!

hyväntekeväisyys

hyväntekeväisyys

Tämä projekti oli ehdottomasti toteuttamisen arvoinen. Hiukset on pakattu pussiin ja täytän vain lomakkeen niiden mukaan ja posti saa kuljettaa ne kirjekuoressa Englantiin. Ja voi kuinka pienestä ihminen voikaan tulla onnelliseksi! Siihen riittää vain toive siitä, että voi ilahduttaa jotain tuntematonta.

Kiitos!