Vältä noidannuoli renkaiden vaihdon yhteydessä

noidannuoli

Auton renkaiden vaihto on taas ajankohtaista. Renkaiden vaihto aiheuttaa helposti selkäkipuja, joista noidannuoli on yleisimpiä. Noidannuolella tarkoitetaan selän pehmytkudoksen venähdystä, joka aiheutuu äkillisestä ja hallitsemattomasta selän liikkeestä. Seuraavilla ohjeilla voi välttää selkävammoja ja äkillisiä kipuja.

  1. Ennen renkaiden vaihtoon lähtemistä kannattaa lihaksia hieman lämmitellä. Kevyt hyppely laittaa veren kiertämään koko kehossa. Ei haittaa vaikka vähän hengästyisi.
  2. Vaikka aurinko jo paistaa, kannattaa silti pukeutua riittävän lämpimästi. Kylmä kangistaa lihakset, jolloin on suurempi riski loukkaantumiseen.
  3. Oikea nostotekniikka on tärkeä, jotta selkään ei kohdistu liikaa rasitusta. Pidä selkä suorana, ota riittävän leveä haara-asento ja nosta jalka- ja pakaralihaksilla. Pidä taakka mahdollisimman lähellä kehoa. Vältä kiertoja.
  4. Kanna selkä suorana ja tue taakkaa vartalolla. Vältä kiertoja.
  5. Huomioi mahdollimman ergonomiset asennot. Vältä kurkottelua ja äkkinäisiä liikkeitä.

Mikäli kuitenkin saat noidannuolen selkääsi renkaiden vaihdon yhteydessä, on se hoidettavissa kalevalaisella jäsenkorjauksella. Ajan voi varata helposti netin kautta. Ja pääsiäisenäkin pääsee hoitoon Lapinlahden Lähteelle.