Merisuolakääre

Merisuolakääre kiputiloihin

Vanha suomalainen hoitotapa, merisuolakääre, on erinomainen apu mm. tulehduksiin, turvotuksiin, nivelkipuihin, lihaskipuihin, ja venähdyksiin. Tulehdusvaiheessa ja mm. akuutissa iskiasoireessa pitää aina välttää lämmintä. Käytä ohjeen mukaan huoneenlämpöistä merisuolakäärettä 1-3 kertaa päivässä 15-45 minuutin ajan.

3 ruokalusikallista puhdistamatonta merisuolaa, 1 litra huoneenlämpöistä vettä

Kostuta tässä liuoksessa pieni froteepyyhe, purista ylimääräiset vedet pois ja laita kipukohdan päälle. Voit käyttää froteesukkaa, josta kärki on leikattu pois. Näin voit kummastakin päästä avoimen sukan sujauttaa esim. kipeää kyynärpäätä, rannetta, polvea tai nilkkaa hoitamaan. Tarvittaessa voit peittää kääreen kelmulla.

Säilytä nestettä huoneenlämmössä ja käytä tarvittaessa. Akuuttitilanteissa käärettä voi käyttää joka tunti 10 minuutin ajan.

Munuais-, virtsarakko- tai eturauhasvaivoissa tulee veden olla +37°C. Jos kivut eivät hellitä, käy lääkärissä.

Inkiväärijuoma nivelkipuihin

Inkiväärijuomaan tarvitset n 150 – 200 g inkiväärijuurta ja 1,5 l vettä. Kiehauta vesi ja samalla kuori ja pilko inkiväärijuuri. Kun vesi on kiehahtanut, laita lämpö pienelle ja lisää pilkotut inkiväärit kattilaan ja kansi päälle. Anna hautua reilun tunnin. Siivilöi juuret pois keitoksesta ja kaada keitos pulloon. Kun pullo on jäähtynyt, säilytä sitä jääkaapissa.

Ota joka aamu ½ juomalasillista inkiväärijuomaa ja lisää lasi täyteen vettä ja juo juoma.

Kun juoma on loppu, tee uusi annos.