Golfaajan selkävaivat

Golfaajan selkävaivat

Kesällä yksi yleisimpiä kalevalaiseen jäsenkorjaukseen hakeutumisen syitä on mm. golfaajan selkävaivat. En itse harrasta golfia, mutta golfaajille tyypilliset kehon ongelmat olen jo oppinut tunnistamaan.

Kuten monessa muussakin lajissa, kehon liikkuvuus ja jäntevyys on edellytys hyvän lyönnin onnistumiselle. Hyvä kunto ei kuitenkaan ole tae hyvistä golfaajan ominaisuuksista, kuten esim. maratoonarin kestävyys ei takaa golfin erityispiirteiden vaatimaa hyvää kuntoa. Golfin nopeat ja voimakkaat kierrot aiheuttavat helposti selkävaivoja ja selkärankaan voi kehittyä skolioosi (selkärangan kiertymä), joka yleensä kaartuu taaemman käden puolelle. Vaikka lyönti ja tekniikka olisi kunnossa, jumit häiritsevät suoritusta ja lisäävät vammariskiä. Väärä lyöntitekniikka kuitenkin lisää lihaskireyttä ja kehon rasitusta. Hartiaseudun lihaskireys ja lantion virheasento vaikuttavat skolioosin syntyyn ja skolioosi voi golflyönnin yhteydessä selkärankaa kiertäessä aiheuttaa välilevyn pullistumia. Erilaisia kehon lihaskireyksiä aiheuttavat paitsi istuminen myös golfkärryn kanssa liikkuminen kentällä ja etenkin golfbägin kantaminen.

Lisäksi golfaajalla voi esiintyä rasituskipua taaemman jalan polvessa tai etummaisessa lonkassa. Muita tyypillisiä vaivoja ovat ranteen, kyynärpään, olkapään ja jalkojen rasitukset ja kivut. Myös varpaiden alkavaa nivelrikkoa olen huomannut esiintyvän golfaajilla usein.

Kiertävää liikettä tukeva lihaskuntoharjoittelu on hyvä tapa ehkäistä golfin aiheuttamia vammoja ja lämmittely ennen kierrosta on aivan ehdoton. Mutta jos selkään on jo ehtinyt kehittyä kivulias fasettilukko tai esimerkiksi varpaat kipeytyvät golfkierroksella, on manuaalinen hoito tarpeen. Kalevalaisella jäsenkorjauksella nivelien liikkuvuus saadaan varmistettua ja lihaskireydet pehmennettyä. Nyt on hyvä aika tulla hoidattamaan keho kuntoon loppukauden svingejä varten.

Hoitohuoneeni sijaitsee Pitäjänmäessä alle kahden kilometrin päässä Talin golfkentältä. Huomaathan, että jäsenkorjauksen jälkeen myös golfista on syytä pitää muutaman päivän tauko. Jos kalevalainen jäsenkorjaus on sinulle vielä tuntematon hoitomuoto, lue lisää tai ota yhteyttä.

Alla Miguel Angel Jimenez näyttää mallia, kuinka kehoa voi valmistaa golfkierrokselle