Selkäkivun syyt

Selkäkivun syyt ovat hyvin yksilöllisiä ja moninaisia. Jotta kalevalainen jäsenkorjaus voidaan tehdä mahdollisimman hyvin, tiedustelee jäsenkorjaaja aina asiakkaan historiaa. Kerron tässä oman tarinani ja selkäkipujen syitä ja seurauksia. Ja kyllä, jäsenkorjaajallakin voi olla selkäkipuja!

Vaikka olen ollut melko rauhallinen lapsi, on minulle ehtinyt lapsuudessakin tapahtua. Olen laskenut pulkalla mäkeä ja törmännyt valotolppaan. Tästä seurauksena pulkka meni kahtia ja sain aivotärähdyksen. Olen pudonnut puusta. Olen ollut auton kyydissä aikana ennen turvavöitä auton kierähtäessä ojaan katon kautta ympäri. Lapsena kivut ei juuri tuntuneet – ainakaan montaa päivää.

Teini-iässä kannoin painavaa reppua toisella olalla, koska niin vain tehtiin. Norkoilin myös kaupungilla ja seisoskelin lonkkalevossa, koska niin vain tehtiin. Teini-iässä selkäni alkoi oireilla ensimmäistä kertaa. Pahimmat selkäkivut alkoivat kuitenkin vasta aikuisena. Aloitin yli 30-vuotiaana harrastamaan roller derbyä. Tämä harrastus jäi lyhyeksi, mutta näen, että se on ollut merkityksellinen selkäkipujeni pahetessa. Yksi viattoman tuntuinen pyllähdys ja reilun vuoden kuluttua minun täytyi jäädä sairaslomalle selkäkipujeni vuoksi. Ja tämä oli se alkusysäys, miksi nyt toimin jäsenkorjaajana.

Omien selkäkipujeni, kuten myös monen asiakkaan kipujen taustalla, on paitsi sattuneita traumoja ja niistä aiheutuneita kehon virheasentoja, myös paljon tunnetaakkaa ja stressiä. Liikkumattomuus ja toimistotyö pahensi kipuja, liikunta helpotti. Istuminen on selälleni myrkkyä, mutta onneksi nyt jäsenkorjaajana ei tarvitse enää istua pitkiä aikoja paikallaan. Työskentelyasennot ovat toisinaan haastavia, mutta toki käyn itsekin jäsenkorjauksessa ja käytän myös muita täydentäviä hoitomuotoja. Mielestäni on tärkeää, että jokainen löytää itselleen sopivimmat hoitomuodot ja hoitajat sekä huolehtii myös itse omasta hyvinvoinnistaan. Meidän jokaisen hyvinvointi on aina jokaisen omalla vastuulla. Liikunta, stressinhallinta, riittävä lepo ja oikea ravitsemus ovat tärkeimmät avaimet hyvinvointiin ja kivuista paranemiseen.

Tuore harrastus 2012 ja röntgenkuva selästäni vuonna 2013 selkäkipujen ollessa pahimmillaan.